sunnuntai 25. elokuuta 2013

Harry Potter -kynnet

Olin jo pitkään halunnut tehdä Harry Potter -aiheiset kynnet ja nyt sitten tein. Maalasin kynsille Tylypahkan ja kaikkien tupien vaakunat. Tein vaakunoista yksinkertaistetut versiot, vaikka olisin kyllä halunnut maalata myös tupien eläimet vaakunoihin. Valitettavasti kuitenkin näin jo mielessäni miltä ne näyttäisivät kun olisin aikani siveltimellä tuhertanut. Käärme, kotka, leijona ja mäyrä olisivatkin yllättäen mato, tipu, ja kaksi epämääräistä nelijalkaista. Ei hyvä. Päätin siis jättää ne pois ja käyttää vain tupien värejä. Tylypahkan vaakunaan en ollut varma laittaisinko keskelle T:n niin kuin Tylypahka vai H:n niin kuin Hogwarts. H näytti jotenkin hienommalta, joten laitoin sitten sen tällä kertaa. Ja onhan H vähän niin kuin Harry. Vaikeita päätöksiä. :)


I had wanted to make Harry Potter themed nails for a long time and now I did. I first painted my nails white with La Femme Beauty's white polish. Then I painted the crests with acrylic paints. For some of the crests I also used some nail polishes. For Gryffindor's crest I used Lumene's golden polish called Preciousness and La Femme Beauty's red polish. For Slytherin's crest I used silvery CCUK's Diamond polish and Models Own's Green Tea. And for Ravenclaw's crest I used Yves Rocher's bronze coloured Or Précieux polish and Models Own's True Blue. When I made these nails I didn't have the right yellow polish, so Hufflepuff's yellow is just acrylic paint.
To the other nails I did two different options. The first option was magical shimmery thing that I did with different colours. The other option was the school uniform coloured nails. I did the images to them with my XL stamping plate. I liked the second option more because I think they match better with the other nails. I think I did quite well with the crests altough it was difficult to paint to my right hand because I'm right-handed.

Lakkasin kynnet ensin valkoiseksi La Femme Beautyn lakalla. Yksi kerros ei peittänyt ihan täysin kaikissa kynsissä, mutta se ei haitannut, koska tekemäni kuviot peittivät kynnet melkein kokonaan.

Valkoisen lakan jälkeen maalasin kynsille vaakunat akryylimaaleilla. Vasempaan käteen se onnistuikin, mutta oikean käden kynsille vaakunoiden maalaaminen oli erittäin hidasta puuhaa, oikeakätinen kun olen. Onnistuin kuitenkin mielestäni hyvin. Olin aikonut tehdä myös oikean käden peukalonkynnelle Tylypahkan vaakunan, mutta arvelin, etten onnistuisi vasemmalla kädellä H:n tekemisessä, joten päädyin maalaamaan kynnelle vain eri tupien väreillä. Siitä kynnestä ei tullut mielestäni kauhean onnistunut, mikä harmittaa minua.


Mutta sitten en millään meinannut keksiä, mitä tekisin muille kynsille. Lopulta päädyin töpöttelemään jokaisen tuvan väreillä tuollaisen taianomaisen kimmeltävän värityksen lopuille kynsille. Kimmellystä kynsiin lisäsin Gina Tricotin Space Queen -lakalla.Keksin myöhemmin toisenlaisen vaihtoehdon näille lopuille kynsille ja poistin nämä ensimmäiset. Lakkasin kynnet eri väreillä ja leimasin niihin mustalla ruudukkokuvion XL-laatasta A, jolloin väritys näytti koulupuvun kuvioinnilta. Mielestäni nämä sopivat paremmin yhteen noiden muiden kynsien kanssa. Punaisena lakkana käytin La Femme Beautyn lakkaa, sinisenä Models Ownin True Blue -lakkaa ja vihreänä Models Ownin Green Tea -lakkaa. Kaikki lakat peittivät jo yhdellä kerroksella. Puuskupuhin tuvan väreihin sopivaa keltaista lakkaa minulla ei kynsiä tehdessäni vielä ollut, joten lakkasin kynnen ensin valkoiseksi ja sitten väritin sen akryylimaalilla keltaiseksi. Jostain syystä alla olevassa kuvassa vihreä lakka ei näytä kirkkaan vihreältä, niin kuin se oikeasti on.Rohkelikon kultaisena värinä käytin Lumenen Täydellinen hetki -lakkaa. Luihuisen hopeisena värinä käytin CCUK:n hopeista Diamond -lakkaa. Korpinkynnen pronssinvärisenä lakkana käytin Yves Rocherin Or Précieux -lakkaa. Muutoin siis käytin kaikissa kynsissä väreinä akryylimaaleja. Lopuksi tietenkin lakkasin vielä päällyslakat kaikkiin kynsiin.

Olen näihin aika tyytyväinen, varsinkin tuohon Tylypahkan vaakunaan. Laitoin nuo värit tuohon vaakunaan jostain syystä noin, että sininen ja vihreä ovat ylhäällä ja punainen ja keltainen alhaalla, vaikka kun nyt olen etsinyt Tylypahkan vaakunan kuvia, siinä Rohkelikko ja Luihuinen ovat vaakunan yläosassa. Katsoin kyllä tekemääni vaakunaan ja noihin värien paikkoihin mallia jostain, mutta en tajua miten päädyin ottamaan mallia juuri sellaisesta vaakunasta missä värit ovat eri järjestyksessä kuin useimmissa kuvissa. Hmph. En edes ajatellut asiaa millään lailla kynsiä tehdessäni. No, ei tuo minun mielestäni pahalta noinkaan näytä. Nuo värit sopisivat hyvin toisiinsa vaikka ne olisivat missä järjestyksessä.

Tässä käyttämäni lakat. Paitsi että valkoisen olen näköjään unohtanut kuvasta. Höh.


Ja akryylimaalit.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti