torstai 26. syyskuuta 2013

Vanhat lakat käyttöön: Osa 1 Jotain sinistä

Päätinpä vihdoin käyttää omistamaani Yves Rocherin vaaleansinistä Ciel bleu -kynsilakkaa, joka on ollut minulla jo varmaan yli 10 vuotta. Mutta koska se on tuollainen söpö pieni 3 ml:n pullo, en ole raaskinut käyttää sitä vaan säilönyt sitä vain laatikossa.

Nyt minulle on kuitenkin tullut sellainen olo, että pitää käyttää tuotteita silloin kun niistä vielä pitää, vaikka ne sitten loppuisivatkin. Lakka on vieläkin ihan juoksevaa, ongelmana olikin siis lakkasudin pienuus ja lyhyys, sillä oli hankala saada tarpeeksi lakkaa pullosta ja jouduinkin ottamaan lisää lakkaa pelkästään yhteen lakkakerrokseen 3 tai 4 kertaa. Melkoisen rasittavaa.


Ongelmaksi muodostui myös se, ettei lakka todellakaan peitä vielä kolmellakaan kerroksella. Kokeilin sitten erilaisia aluslakkoja. Valkoisella aluslakalla ja kahdella kerroksella Ciel bleuta tuli ihan hieno tulos, mutta lakkaus näytti silloin hieman vihertävältä ja olisin halunnut saada kynsille saman värin miltä lakka pullossa näyttää eli haalean vaaleansinisen. Mutta Lumenen hieman valkoisehko Toiveikas sydän -lakka, josta valitin aiemmin Maalipurkkeihin kastettujen kynsien jutussa, hoiti homman. On siitä lakasta siis johonkin.

Laitoin siis kerroksen Lumenen Toiveikasta sydäntä ja kaksi kerrosta Ciel bleuta ja tulos on melko onnistunut. Lakan väri on siis haalea vaaleansininen, jossa valaistussa paikassa (eli oikeastaan koko ajan) näkyy myös violettia siinä kohtaa mihin valo osuu.

I finally decided to use this Yves Rocher's light blue polish called Ciel bleu. I have had it over 10 years but because it's cute little 3 ml bottle, I haven't used it. It was quite tricky to paint with it because it has so small and short brush. I had to take more polish 3 to 4 times to paint one layer on my nail. Annoying. And I noticed that three layers was not nearly enough to give coverage, so I used Lumene's whitish polish called Hopeful and then put two layers of Ciel bleu. But unfortunately, because of that Hopeful polish, these didn't dry enough altough they had plenty of time, so when I woke up in the morning my nailpolish had these markings as you can see in the upper photo. :( 
 I decorated my nails with a flower stamp and some Miss Selene's glitters. I think the decorations made the polish look better, because the polish looked quite colourless without them. 

Harmittaa vain, ettei lakka näytä kynnellä siltikään ihan niin vaaleansiniseltä kuin pullossa. Lisäksi harmittaa se, että ilmeisesti laittamastani Lumenen lakasta johtuen kynnet eivät meinanneet kuivaa millään. (Kun aikaisemmin lakkasin pelkästään kolme kerrosta Ciel bleuta (ilman Lumenen lakkaa), kynnet kuivuivat ihan hyvin.) Ja vaikka kynnet saivat kuivua tuntikaupalla ennen kuin menin nukkumaan, aamulla huomasin, että lakkauksiin oli tullut painaumia, kuten koristelluista kynsistä näkyy. Se Lumenen lakka on siis sittenkin viholliseni, vaikka hetken jo luulin, että olimme ystäviä. : \


Koristelin vielä kynnet Miss Selenen glitterlakalla, joka on myös erittäin ikivanha minilakka, eli se sopi tähän teemaan täydellisesti. Lakassa on kauniita isoja glittereitä, jotka näyttävät jostain kulmasta läpinäkyviltä, toisesta kultaisilta ja välillä ne taas säihkyvät kaikissa sateenkaaren väreissä. Lakka oli jo melkoista jähmeää mössöä, mutta sain silti töpöteltyä glitterit paikalleen. Lisäsin vielä lopuksi yhden tarrakukkasen ja laitoin päällyslakan. Ja täytyy sanoa, että näiden koristeluiden jälkeen pidin tuloksesta kovasti. Nuo glitterit toivat heti kivan säväyksen tähän muuten aika huomaamattomaan väriin.


Seuraavaksi voisin kokeilla paria muuta Yves Rocherin minilakkaa, jotka ovat myös lojuneet laatikossa sen saman 10 vuotta kuin tämäkin, ja samasta syystä. On tämä rajua. Ensin makuutetaan vuositolkulla laatikossa ja sitten yhtäkkiä repäistään kaikki käyttöön. Huh huh. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti