sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Ensimmäinen postaus: Monivärinen hiutalelakka

Kynsien koristelu ja lakkaaminen on mielestäni hauskaa puuhaa ja värikkäät kynnet ilahduttavat ja piristävät minua aina. Siitä blogin nimikin. Blogin taas perustin siksi, että muistaisin minkälaisia lakkauksia ja koristeluja olen tehnyt.

Sitten asiaan. Ostin uuden kynsilakan, jota halusin heti ehdottomasti kokeilla. Olin nähnyt lakan aiemminkin kaupassa, mutta koska se oli niin kallis en ostanut sitä. Nyt näin sen hyvässä alennuksessa ja ostin tietenkin heti.

Lakka on Layla Ceramic Effect, 52 The Butterfly Effect. Lakassa on tällaisia jänniä hileitä, joita olen nähnyt kutsuttavan flakeiksi, lastuiksi ja hiutaleiksi. Oli mitä oli, mutta kivalta ne näyttävät. Ja minulla ei ollut tätä ennen vielä yhtään hiutalelakkaa. Lakan hiutaleet ovat eri valaistuksissa katsottuna eri värisiä: sinivihreitä, kultaisia tai pronssin värisiä. Lakan pohjaväri on violetti. Tuossa lakkapullojen kuvassa eri värit ja hiutaleet näkyvätkin hyvin. Kynsistä en saanut yhtä hyvää kuvaa, jossa hiutaleiden eri värit olisivat näkyneet.


Ensin kokeilin lakkaa suoraan kynnelle, mutta se ei peittänyt kunnolla ja oli muutenkin jotenkin plääh. Petyin jo vähän, koska halusin sillä hetkellä oikein kunnolla väriä enkä halunnut ryhtyä kokeilemaan montako kerrosta täytyy laittaa ennen kuin lakka peittää kunnolla. Laitoin tätä sitten yhden kerroksen mustan lakan päälle ja sehän auttoi. Hiutaleet tulivat heti kunnolla näkyviin. Pitää kokeilla joskus myöhemmin laittaa pelkästään tätä lakkaa, että näkee montako kerrosta täytyisi laittaa peittävään lakkaukseen. Lakassa oli myös kaunis violetti pohjasävy, sekin tulisi varmasti paremmin esille kun käyttäisi pelkästään tätä lakkaa eikä laittaisi tummaa lakkaa alle.

Kun otin kuvia lakasta, muut värit kuin pronssi eivät tulleet näkyviin. Höh. Kuvassa myös näyttää vähän siltä kuin hiutaleita olisi vain osassa kynttä, mutta oikeasti niitä on koko kynnessä. Mustana lakkana käytin La Femme Beautyn lakkaa. Musta lakka oli jo paksuuntunutta eikä levinnyt ihan täydellisesti, mutta kun laitoin tätä hiutalelakkaa päälle, se silotti sen somasti. En laittanut edes päällyslakkaa, mutta silti lakka kesti todella hyvin. Hyvä ja kaunis lakka siis. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti