lauantai 23. maaliskuuta 2013

Nukkaiset söpöliinikynnet

Olin jo pitkään halunnut kokeilla samettijauhetta (vai samettipulveria, mitä lie), mutta en ollut löytänyt sitä mistään muualta kuin joistain nettikaupoista, joissa se taas oli niin kallista, etten ollut viitsinyt ostaa. Olinkin siis erittäin innoissani kun löysin Tiimarista samettijauhe-purkkeja. Ne maksoivat 9,99 euroa per paketti, jossa oli viisi eriväristä purkkia. Sekin tuntui vielä aika kalliilta, kun purkit olivat niin pieniä. Ilokseni kuitenkin löysin alennuskorista pari pakettia, jotka nappasin oitis. Ja tässä ne nyt ovat. Niin somia pikku purkkeja. Ja samettijauhe niiden sisällä on mukavan pehmoista. 


Halusin kokeilla heti useita erivärisiä samettijauheita ja lisäksi kokeilla laittaa monenvärisiä jauheita samalle kynnelle. Päädyin sitten tekemään yhdelle kynnelle raitoja vaaleansinisellä, -vihreällä, -violetilla ja -punaisella nukalla. Muut kynnet nukkailin yksivärisiksi kyseisillä väreillä. Ja oijoi, kuinka somat niistä tuli!


Ennen kuin laitoin kynsille nukkaa, lakkasin ne suurinpiirtein samanvärisellä lakalla siltä varalta, että samettijauheesta näkyisi läpi. Raitakynnelle tein raidat dotting toolilla. En tiedä miksi tuota työkalua pitäisi kutsua, en oikein tykkää käyttää siitä englanninkielistä nimeä. Sanon sitä tästä lähtien vaikka koristelupuikoksi. Enhän muutenkaan käytä sitä pelkästään pisteiden tekemiseen niin kuin sen englanninkielinen nimi vihjaa.


Käytin vaaleanvihreänä lakkana Anytimen ikivanhaa, mutta yhä toimivaa Dance-nimistä lakkaa. Vaaleanviolettina Wild and Mild, Desiree. Vaaleansinisenä vanha Lumenen Kirjeet-lakka. Vaaleanpunaisena H&M, Get a Rose 4 Me. Ja viimeisenä kuvassa, jälleen ikivanha ja jo melkoisen venyvä Anytimen päällyslakka, jota käytin vain että se loppuisi. Tähän tehtävään se oli kuitenkin vielä ihan käypä. Käytin tässä lakkauksessa näköjään montaa iki-iäkästä lakkaa.

Raitalakkaus
 Kun raidat olivat kuivuneet, lakkasin jokaisen raidan yksitellen värittömällä lakalla ja kun lakka oli vielä märkää, nostelin pinseteillä samettijauhetuppoja lakan päälle ja taputtelin pinseteillä ja sormilla jauhetta tasaisesti joka kohtaan. Sitten sudin varovasti ylimääräiset nukat pois viuhkasiveltimellä. Tein tämän paperin päällä, ettei nukkaa olisi joka paikassa.


Muihin kynsiin laitoin nukan heti märän värilakan päälle, mikä sekin onnistui ihan hyvin. Huomasin kuitenkin, että lakkaa olisi pitänyt olla paksu kerros, että nukkaa olisi tarttunut tarpeeksi, jolloin se olisi peittänyt kunnolla. Peukalon ja nimettömän kynsissä nukkaa on paremmin kuin muissa, koska niissä laitoin lakkaa paksusti, muissa kynsissä lakkaa oli vähän ohuemmin. Lisäksi kannattaa laittaa hyvin peittävä ja samansävyinen aluslakka samettijauheelle, koska nukkaa kuitenkin irtoilee jossain vaiheessa ja irtoaminen ei näy niin selvästi kun aluslakka on nukan värinen. Muutenkin nukasta saattaa näkyä hieman läpi. Minunkin olisi pitänyt laittaa pikkurilliin kaksi kerrosta värilakkaa, koska vihreä lakka ei peittänyt yhdellä kerroksella. No, ensi kerralla sitten.

Nukat pysyivät yllättävän hyvin niissä kynsissä, joihin olin tajunnut laittaa paksun kerroksen lakkaa ennen kuin laitoin nukat kynnelle. Ne kestivät jopa hiustenpesun, vaikken varonut kynsiä millään lailla. Hieman kynsien samettijauheen sekaan pyrki jäämään esim. tummasta pyyhkeestä mustaa nukkaa, mutta sen kyllä pystyi ottamaan pois.  

Näistä kynsistä tuli kyllä aivan mahdottoman söpöt ja pehmeät. Kuin pienet ja värikkäät pehmolelut. ^_^


I had finally found velvet flocking powders from one store and I was very excited to try them. They looked so cute in their little jars. And they felt nice and soft. I wanted to try several colours, so I decided to do stripes on one nail and do the other nails with the colours of the stripes. First I painted the stripes with similar coloured nail polishes in case that the flocking powder would show through. Then I added to one stripe some clear polish and quickly added the flocking powder and pressed it on the nail. I did this to every stripe. To the other nails I added the powder straight after I had painted the nail with colour polish. And then they were ready. My soft furry nails. They were so cute, like little colourful plushies. 

The flocking powder didn't last very long on the nails, in some nails better than others. It lasted better on those nails which I had put more polish. So put quite thick coat of polish before you add the flocking powder. But I liked these nails still a lot, even if they didn't last long. So cute. ^_^   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti